Rezervaţia naturală Suatu I şi II
- Rezervatia Suatu I
În perimetrul comunei Suatu se află rezervaţiile botanice Suatu I si II, 9,2 ha, cu vegetaţie de stepă care constituie adevărate comori botanice. În cadrul acestei rezervaţii sunt protejate speciile Astragalus Peterfi (“Cosasul lui Peterfi” sau “Lintea Pratului”) din familia Fabaceae, relict glaciar.
- Astragalus Peterfi- Suatu
Numărul speciilor din arealul rezervaţiilor Suatu este mai mare de 400, reprezentând circa 30% din flora judeţului Cluj si circa 15% din flora spontană a României.
Rezervatia de la Suatu este un monument al naturii, fiind ocrotita prin lege, pentru pastrarea amestecului de endemite, elemente pontice, mediteraneene, ponto-mediteraneene, relicte tertiare si postglaciare.
Lacul artificial Suatu
- Lacul piscicol Suatu
Pe raza comunei Suatu, se află lacul Suatu, o acumulare lacustră antropică cu un potenţial ecologic si economic ridicat. Iazul, creat prin construcţia unor diguri, serveste din punct de vedere al gospodăririi apelor pisciculturii semiextensive, având totodată funcţia de atenuare a undelor de viitură. Necesarul de apă este impus de umplerea acestei acumulări cu ape aduse de pâraie, torenţi si din alimentarea pluvială, de asigurarea condiţiilor de salubritate si de acoperirea pierderilor de apă prin evaporaţie, infiltraţii si exploatare.
Are o suprafata totală de 70 ha practicându-se pescuitul sportiv.
Biserica Unitariană – Suatu

Aceasta biserica a fost construită in secolul XIII, fiind la origine romano-catolică, este declarată monument istoric.
Biserica Reformată-Calvină – Suatu

Biserica reformată a fost construită în secolul XVII – este monument istoric.
În satul Aruncuţa se află Monumentul metalic al eroilor din primul şi al doilea război mondial.