Arhive categorie: Evenimente planificate

Pelerinajin Maramures

Un grup de credincioși din Parohia Geaca, Protopopiatul Gherla, au participat sâmbătă, 16 aprilie 2016, la un pelerinaj în județul Maramureș, organizat cu sprijinul Centrului de Pelerinaje „Renașterea”.   Participanții, însoțiți de Părintele Horea Baciu, au vizitat și s-au închinat la Mănăstirile: Moisei, Bârsana, Săpânța Peri, Rohița și Rohia. Pe parcursul traseului au putut vedea și Cimitirul de la Săpânța, parte a patrimoniului cultural universal. Prin acest pelerinaj, participanții au putut aduce o jertfă de mulțumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu, fiind deopotrivă un bun prilej de îmbogățire duhovnicească în acest timp al Postului Mare, a transmis pentru radio Renașterea, Părintele paroh din Geaca, Horea Nicolae Baciu.

”Nașterea Domnului- Bucuria noastră” Conferință și Concert de colinde

În data de 14.12.2014, Parohia Ortodoxă Geaca la inițiativa Pr.Paroh Horea Niculae Baciu, a organizat la Căminul Cultural din Geaca, Conferința ”Nașterea Domnului-Bucuria noastră” susținută de Dr. Valentin Cosmin Vesa, asistent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, Secretarul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Conferința a fost urmată de un Concert de colinde în care au evoluat artiștii: Ana Georgeta Balla, Narcisa Balla, Iosif Rusu, Nicolae Turcu, Grupul Izvoare, Corul bisericii din Geaca, Grupul de colindători de pe câmpie, Copii de la școala generală din Geaca. Evenimentul s-a bucurat de un real succes drept dovadă stând sala arhiplină de spectatori.

DSC00115[1] DSC00116[1] DSC00129[1] DSC00133[1] DSC00129[1] DSC00141[1] DSC00142[1]