Fiii comunei GEACA 2013

Manifestari prilejuite de intalnirea dintre locuitorii comunei si personalitati ale vietii sociale si economice originare din comuna Geaca.

Data: 8 sept.2013

  • Activitati in cadrul evenimentului Fiii comunei Geaca:

Ziua începe cu o slujbă religioasă dedicată eroilor căzuţi  în primul şi al doilea război mondial, depunerea de coroane la monumentul eroilor, la care participă:

  • Romontan Vasile – veteran de razboi
  • Inalt Presfintitul ANDREI ANDREICUT (ARHIEPISCOPUL VADULUI, FELEACULUI SI CLUJULUI si MITROPOLITUL CLUJULUI, ALBEI, CRISANEI si MARAMURESULUI)-originar din comuna, caruia Primaria si Consiliul Local Geaca ii confera titlul de CETATEAN DE ONOARE AL COMUNEI GEACA, in semn de inalta pretuire pentru activitatea de propasire a bisericii nationale romane
  • poetul IOAN CRISTOFOR – originar din comună
  • mass-media

Partea  a doua a zilei este dedicată unui program artistic de muzică şi dans la care sunt invitaţi să participe atât  invitaţi de seamă din viaţa artistică cât şi săteni.

Afis_Geaca_2013-1

La acest eveniment vor participa  fiii satului, împrăştiaţi în toate colţurile lumii, locuitorii din toată comuna, locuitorii comunelor învecinate  şi turiştii aflaţi în zonă. Cu această ocazie  meşteşugarii populari, producătorii agricoli, agenţii economici din zona îşi valorifica produsele.

Prin acest eveniment se urmăreşte realizarea unei mai bune cooperări interetnice între locuitorii comunei noastre, comunele învecinate şi turiştilor aflaţi în zonă, transmiterea valorilor culturale locale prin participarea unui număr mare de  locuitori de toate vârstele la manifestările culturale specifice zonei, precum şi atragerea spre locurile natale a unor personalităţi.

Clipuri video ale manifestarii (youtube):


Alte clipuri:

http://www.youtube.com/watch?v=AUMJut9Tsb8

http://www.youtube.com/watch?v=ifRWe-xd6i0