Agrement – Timp liber

Variante de agrement in comuna Geaca si zonele limitrofe. Posibilitati de petrecere a timpului liber, unde iesim si cum putem sa ne relaxam in comuna clujeana.

Salba de lacuri

Geaca-Lacul Geaca1
Lacul Geaca I

Pe terenurile comunei se află o parte din salba de lacuri ce alcătuiesc “Complexul de lacuri de pe Valea Fizeşului”, o adevărată bogăţie datorată fenomenelor naturale şi amenajărilor hidrotehnice.

Salba de lacuri este un loc de atracţie pentru turişti, care la sfârşitul săptămânii se relaxează aici pescuind, făcând baie, plajă şi plimbări cu barca.

Pădurea Legiului

Padurea-Legiului
Padurea Legiului – Ghiocei

Amplasată în mijlocul păşunii din localitatea Geaca la 300 metri de lac, unde primăvara înfloresc cel mai devreme ghioceii care sunt o atracţie totală întinzându-se până în mijlocul păşunii.

Rezervaţia zoologică Legii

boul-de-balta
Boul de baltă (Buhaiul de baltă)

Pădurea Lacului

Laleaua Pestrita
Laleaua Pestrita

În pădurea numită Pădurea Lacului pe raza comunei Geaca se găseste o plantă rară numită bibilica (Fritillaria Megeagris), plantă cu bulb, având o floare mare de 3-5 cm, de culoare violetă, pătată sub forma unei table de sah, înfloreste în martie – aprilie –plantă ocrotită ca monument al naturii. Trebuie precizat că este o plantă otravitoare, bulbii acesteia conţin un alcaloid puternic.

Casa satului (Faluház) – satul Lacu

Lacu-Casa Satului (Faluhaz)
Casa satului (Faluház) – satul Lacu

O casă ţărănească de mai bine de o sută de ani a fost transformată într-un mic muzeu popular de catre comunitatea maghiară din satul Lacu. Într-o cameră se pot regăsi obiecte tradiţionale, nelipsite în trecut din casa fiecărui ţăran ardelean: cufere şi piese de mobilier pictate, obiecte de ceramică şi de uz gospodăresc. În cealaltă cameră se află o mică bibliotecă, televizor şi calculator primite din donaţii.

Făzănaria – Comuna Pălatca

Făzănăria - comuna Pălatca
Făzănăria – comuna Pălatca

 În comuna Pălatca se află o Făzănărie unde se pot vedea exemplare frumoase de fazani (Phasianus colchicus). Fazanul a fost adus in Romania înca de pe vremea romanilor fiind originar din Asia.

Rezervaţia naturală Suatu I şi II

Rezervatia Suatu
Rezervatia Suatu I

În perimetrul comunei Suatu se află rezervaţiile botanice Suatu I si II, 9,2 ha, cu vegetaţie de stepă care constituie adevărate comori botanice. În cadrul acestei rezervaţii sunt protejate speciile Astragalus Peterfi (“Cosasul lui Peterfi” sau “Lintea Pratului”) din familia Fabaceae, relict glaciar.

Astragalus Peterfi-  Suatu
Astragalus Peterfi- Suatu

Numărul speciilor din arealul rezervaţiilor Suatu este mai mare de 400, reprezentând circa 30% din flora judeţului Cluj si circa 15% din flora spontană a României.

Rezervatia de la Suatu este un monument al naturii, fiind ocrotita prin lege, pentru pastrarea amestecului de endemite, elemente pontice, mediteraneene, ponto-mediteraneene, relicte tertiare si postglaciare.

Lacul artificial  Suatu

Lacul piscicol Suatu
Lacul piscicol Suatu

 Pe raza comunei Suatu, se află lacul Suatu, o acumulare lacustră antropică cu un potenţial ecologic si economic ridicat. Iazul, creat prin construcţia unor diguri, serveste din punct de vedere al gospodăririi apelor pisciculturii semiextensive, având totodată funcţia de atenuare a undelor de viitură. Necesarul de apă este impus de umplerea acestei acumulări cu ape aduse de pâraie, torenţi si din alimentarea pluvială, de asigurarea condiţiilor de salubritate si de acoperirea pierderilor de apă prin evaporaţie, infiltraţii si exploatare.

Are o suprafata totală de 70 ha practicându-se pescuitul sportiv.


Îţi place să petreci o zi de relaxare in perfecta armonie cu natura, la marginea apei, în vecinatatea pădurii? Nu mai sta pe gânduri şi vino imediat să le vezi!

Vă aşteptăm cu drag şi vă garantăm că veţi petrece momente de relaxare pe care nu le veţi uita curând!

CENTRUL DE PROMOVARE TURISTICĂ ŞI MARKETING